Hózik-zik-zik-zik…

Micimackó éppen marhára unatkozott, ezért eldöntötte, hogy átmegy Malackához, hogy megkérdezze tőle mi a lószart lehet ilyen időben csinálni. Mikor kilépett a házból tökig elsüllyedt a hóban és arra gondolt, hogy a rodostói édesanyját az időjárásnak. Útközben összetalálkozott Fülessel, aki egy erősen tiltakozó, mondhatni hisztérikus állapotban lévő fenyőfát cipelt a hátán.

– Megőrültél Füles? Hát március van! – mondta Micimackó.

– Oh, pardon. – mondta Füles elhaló hangon és csalódottan hazaballagott húsvéti tojást festeni. A fenyőfa megkönnyebbülten fellélegzett és elindult, hogy megkeresse a gyökereit. Malacka nem nyitott ajtót, a Bagoly szerint azért nem, mert nagyon csúnyán elázott tegnap este, persze nem az esőben. Micimackó elment tehát a TESCO-ba, hogy vegyen magának egy csupor termelői mézet, 10 365 Ft-ért. Hazafelé menet arra gondolt, milyen kár, hogy az almáriumot a legutóbbi lomtalanítás alkalmával elvitte a roma kisebbség. A hó továbbra is esett, mert nem volt jobb dolga és meglehetősen hideg volt; de Micimackó arra gondolt, hogy ugrándozzon a rosseb. A Százholdas Pagony Kezelő Vállalat természetesen már megint nem volt felkészülve a hóesésre, ezért szegény Micimackó járhatatlanná vált utakon járva jutott el hazáig. A kapuban Kanga várta, akinek egy erősen hiperaktív Zsebibaba kandikált ki az erszényéből. Kanga szerint sürgősen tenni kell valamit, mert a húsvéti nyulak egytől-egyig bele fognak fulladni a hóba. Micimackó bement tehát a házba és azonnal egy „Mentsük meg a húsvéti nyulakat!” posztot tett közzé a Facebookon. Az üzenet hatására összesereglettek a Százholdas Pagony lakói és a rémes márciusi havazás közepette összeszedték a válságos állapotban lévő nyulakat, akik továbbra sem hajlandók fényt deríteni arra a misztériumra, hogy miért pont ők hozzák a húsvéti tojást. A Tigris sajnálatos módon kimaradt a buliból, mert kirívóan antiszociális hozzáállásának köszönhetően továbbra sem kívánja regisztrálni magát a Facebookon. A hó rendkívül elszántan hullott tovább, viszont a Húsvét legalább meg van mentve!

Névtelen

Reklámok

EvelynnWhite névjegye

Középkorú, enyhén zavarodott nőszemély. Egyes – egybe nem hangzó - állítások szerint a „humorérzék” elnevezésű igen kedvező adottsággal rendelkezik. Ezzel még nem is volna semmi probléma, viszont egy – az olvasni tudó emberiség számára - igen rémisztő pillanatban a fejébe vette, hogy írni is tud. Hát itt kezdődtek a bajok…
Kategória: Csak úgy...
Címke: , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Hózik-zik-zik-zik… bejegyzéshez

  1. Suz'n szerint:

    Már vártam 🙂

BÁTRAN MONDJ VÉLEMÉNYT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s