Beteg vagyok!

Megfáztam. Ez már önmagában is dühítő, de ha arra gondolok, hogy mindez a nyári hőség kellős közepén történt, akkor diszkréten kerülget az idegbaj. Dideregve ülök a 28°C fokos szobában és magamra terítek három takarót. Valószínűleg lázas vagyok ezért takaróstul kivonulok a konyhába, hogy keressek egy aszpirint. Sűrű tüsszögés közepette csinálok magamnak egy teát, közben olaszul káromkodok, mert az sokkal jobban hangzik.

A nyakam köré tekerek egy meleg sálat, mert a torkom is fájni kezdett, aztán elvonszolom magam az ágyig. Bekapcsolom a TV-t és egyáltalán nem vagyok meglepve, hogy a délelőtti műsor pont olyan szar, mint az esti. Egy darabig érdeklődve nézem Barnaby felügyelőt, akinek már megint a nyakába szakad három hulla. A sorozat címe Kisvárosi gyilkosságok. Gyors fejszámolást végzek: ha Midsomerben epizódonként minimum két embert ölnek meg és most tartanak a tizenötödik évadnál, akkor azonnal be kell fejezni a sorozatot, mert már halott a teljes lakosság!!!! Mikor a filmnek vége rettenetesen sajnálni kezdem magam és azon tűnődöm, hogy hívjak-e orvost. Szent meggyőződésem, hogy nem fogom megérni a holnapot, ennek ellenére a lázmérő higanyszála nem hajlandó 37 fok fölé emelkedni. Csalódottan konstatálom, hogy csak hőemelkedésem van és a végrendelet megírását egy időre elhalasztom. Megpróbálok inkább olvasni. A könyv annyira izgalmas, hogy minden lapozás után alszom néhány percet és csak a következő tüsszentésnél ébredek fel. A történet a következő: Mr. Smith és Mrs. Cartwright három nap leforgása alatt halálos szerelemre lobban és a ködös Londont maguk mögött hagyva lelécelnek a borneói őserdőbe. A nő minden reggel hat óra tájban kezd el beszélni, de csak délután háromkor vesz először levegőt, így Mr. Smith viszonylag hamar jut el a teljes idegösszeomlás széléig. A bennszülöttek eleinte boldogan vigyorognak, viszont Mrs. Cartwright néhány hónap leforgása alatt megtanulja a nyelvüket beszélni és ekkor már egyáltalán nincsen olyan jó kedvük. Az ágyékkötő viselésére vonatkozó szabályok bevezetése egyáltalán nem nyeri el a férfiak tetszését, az asszonyok pedig minden délután pontban ötkor jajveszékelve indulnak teát inni. A helyi varázsló készségesen felajánlja, hogy hernyóvá változtatja a rendkívül idegesítő fehér nőszemélyt, de Mr. Smith egyelőre ódzkodik a gondolattól. Mikor egy napon a vadászatból hazatérve horgolt csipkefüggöny fogadja a bambuszkunyhó ablakán, Mr. Smith-nél elszakad a cérna, elsétál a legközelebbi szakadék széléig, vesz egy mély levegőt és ugrik. A törzs három rendkívül bátor férfi tagja elhagyja a dzsungelt, hogy a négynapi gyaloglásra lévő településen keressen egy írástudó embert. Mr. Cartwright röhögőgörcsöt kap, mikor a levelet elolvassa és távirati úton üzeni meg a Malalaja törzsnek, hogy esze ágában sincs az asszonyt visszavenni. A távirat füstjelek formájában érkezik meg egy közeli hegyről, a férfiak a hír hallatán lázas dárdahegyezésbe fognak. Mrs. Cartwright-ot egy verőfényes reggelen gyékénybe göngyölve dobják le egy vonatról a Tewah nevű városban, Downing tiszteletes két óra múlva már csomagol és fejvesztve menekül át a közeli Anambas szigetekre.

Hát eddig jutottam. Olyan dög melegem van, hogy bekapcsolom a ventilátort. Néhány percig azzal szórakozom, hogy a gombóccá gyűrt papírzsebkendőket megpróbálom eldobni a szemeteskosárig, de az összes mellette landol. Fáááááááááááááj a torkom – ordítom elkeseredetten, mire a szomszéd néni – aki éppen a virágokat öntözi a folyosón- beszól, hogy ez igazán nagyon szomorú, de ettől még nem muszáj óbégatni. Később az ajtó alatt becsúsztat egy levél Strepsils-t. Délután előveszem a kötésemet, hogy befejezzem a pulóvert, amit már két hónappal ezelőtt elkezdtem. Változatlanul meg vagyok győződve róla, hogy valami nem stimmel a mintaleírással, így könnyen elképzelhető, hogy nem pulóvert kötök, hanem kétszemélyes sátrat. Egy sima és két fordított szem között megpróbálok az orromon keresztül lélegezni, igen kevés sikerrel. Amennyiben a megfázás nem fog megölni, majd végez velem helyette az unalom!!! Félreteszem a kötést és nekiállok keresztrejtvényt fejteni. Vízszintes három: a téli hónapokban előforduló megfázásos tünetegyüttes. Ha-ha-ha. Nagyon vicces! A francba ezzel az egésszel – gondolom magamban, lemegyek a boltba és veszek egy tábla csokoládét. Az előszoba tükörbe pillantva azonban rájövök, hogy nem kéne ilyen külsővel békés járókelőket riogatni. Ekkor egy egészen zseniális ötletem támad és feldúlom az egész konyhát, hátha találok valami alkoholt. Megkönnyebbülten szorítom magamhoz az üveg rumot, bár kóla nélkül ebből még soha életemben nem ittam. Úgy tűnik az alkohol minden problémára megoldást jelent, még ha átmeneti jelleggel is, mert fél óra múlva már szenzációs hangulatban vagyok és minden egyes papírzsebkendő pontosan beletalál a szemetes kosárba. Az est hátralévő részében lenyelek néhány Strepsils-t, ezek kizárólag abban az estben fognak használni, ha a torkom valamilyen csoda folytán lecsúszik a gyomromba. A biztonság kedvéért iszom még egy kis rumot, mert így legalább holnap reggel már nem azzal leszek elfoglalva, hogy meg vagyok fázva, hanem azzal, hogy rohadtul fáj a fejem, mert már megint másnapos vagyok!

Reklámok

EvelynnWhite névjegye

Középkorú, enyhén zavarodott nőszemély. Egyes – egybe nem hangzó - állítások szerint a „humorérzék” elnevezésű igen kedvező adottsággal rendelkezik. Ezzel még nem is volna semmi probléma, viszont egy – az olvasni tudó emberiség számára - igen rémisztő pillanatban a fejébe vette, hogy írni is tud. Hát itt kezdődtek a bajok…
Kategória: Hisztéria
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Beteg vagyok! bejegyzéshez

  1. spajzgirl szerint:

    Gratulálok! Egy novellának is tökéletes lenne!

    • EvelynnWhite szerint:

      Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen! Öröm egy ilyen hozzászólásra ébredni vasárnap reggel, különösen akkor, ha szombat este azon hisztizett az ember lánya, hogy “Soha többet nem írok semmit, mert úgysem olvassa el senki!”

BÁTRAN MONDJ VÉLEMÉNYT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s