A tücsök

Pontosan 10 óra 00 perckor kezdte. Ez megy már egy teljes hónapja. Nem létezik, hogy egy tücsök ilyen hangot tudjon kiadni. Szerintem ez kabóca. Ha mégis tücsök, akkor mutáns és sürgősen el kell vinni egy állatorvoshoz. Vajon hányan vannak? A zajból ítélve egy egész hadsereg szállta meg a fákat. Egyetlen tücsök nem csinálhat ekkor hangzavart! Már éjjel egy óra van. Pontosan három órája fekszem itt az ágyban, és bámulom a sötétben a plafont. Ez nem fogja abbahagyni. Nemsokára reggel lesz, aztán megint este, elmúlik a július, véget ér a nyár, eljön az ősz, leesik a hó is, de ez az istenverte rohadt kis dög nem fogja abbahagyni. Becsukom az ablakot, de így is hallom, ráadásul megdöglök a melegtől. A szomszédokat nem zavarja. Az egyik nem is hallja – nyílván süket -, a másikat meg nem zavarja. Én nem értem milyen emberek ezek! Hogyhogy nem zavarja?

Tisztelt Önkormányzat!

Alulírott Evelynn White az idegösszeomlás szélén állva tájékoztatom Önöket, hogy a VII. kerület Damjanich utca 24. számú ház előtt ciripelő rovarok szállták meg a növényzetet. Ezúton kérem a T. hivatalt, hogy haladéktalanul szüntesse meg nevezett rovarok lakhelyét, azaz vágassa ki a rohadt fákat!

Holnap veszek egy füldugót… Csendet akarok, CSENDET! Nem, azt hiszem a füldugó mégsem annyira jó ötlet. Lelki szemeim előtt látom, amint egy baltás gyilkos jön az ágyam felé és én nem hallok meg semmit… Nem vagyok hajlandó egy ciripelő rovar miatt a hullaházban kikötni! Be kell szereznem egy kaméleont, az legalább tíz tücsköt eszik meg naponta! Már fél kettő van és ez még mindig nyomja… Vajon mennyi az esélye annak, hogy a kedvemért kivágatják a fákat?

Tisztelt Polgármesteri Hivatal!

Alulírott Evelynn White neuraszténiában* szenvedő (orvosi igazolás csatolva) budapesti lakos, az alábbi kéréssel fordulok Önökhöz. Valami ciripel a fákon. Állítólag tücsök, de szerintem kabóca. A kabóca – ezt nyílván Önök is tudják – levelekkel táplálkozik. Ezúton kérem a T. Hivatalt, hogy a fák védelmében intézkedjen nevezett rovar végérvényes kiirtásáról, de marha gyorsan, mert három hete nem tudok aludni!

Villámlik, szerintem jön a vihar. Remek! Legalább harminc fok van kint, olyan mennydörgés lesz itt mindjárt, hogy az majd a szomszédot is felébreszti. Azt, amelyik nem hallja a tücsköt. Teljesen ki vagyok borulva, azt hiszem innom kéne valamit. Ha részeg vagyok attól a tücsök még ciripel, de ki nem szarja le! Iszonyú villámlás és mennydörgés közepette megiszom egy fél üveg vörösbort. Mikor a vihar elvonul, csend lesz. Nem akarok hinni a fülemnek. Tényleg CSEND van! Vagy belefulladt az esőbe, vagy alszik a rohadék. Éjjel két óra van, szédülök a bortól és rémisztően álmos vagyok…

Tisztelt Miniszterelnöki Hivatal!

Alulírott Evelynn White rendkívül kialvatlan budapesti lakos, ezúton tájékoztatom Önöket, hagy VII. kerületi lakásom ablaka alatt tegnap éjjel pontosan négy órán keresztül ciripelt egy kurva tücsök. Felhívom a T. Hivatal szíves figyelmét, hogy amennyiben ez újra megismétlődik, képes leszek kárt tenni magamban, adott esetben kárt teszek a többi lakóban is. Nyomatékosan kérem tehát, hogy rendeljék el a zajforrás azonnali megszüntetését. Amennyiben megfelelő humán erőforrás nem áll rendelkezésükre a feladat elvégzéséhez, küldjék azt a permetezőszert, majd én kiirtom a rohadt dögöt!


*Ideggyengeség

Reklámok

EvelynnWhite névjegye

Középkorú, enyhén zavarodott nőszemély. Egyes – egybe nem hangzó - állítások szerint a „humorérzék” elnevezésű igen kedvező adottsággal rendelkezik. Ezzel még nem is volna semmi probléma, viszont egy – az olvasni tudó emberiség számára - igen rémisztő pillanatban a fejébe vette, hogy írni is tud. Hát itt kezdődtek a bajok…
Kategória: Hisztéria
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

BÁTRAN MONDJ VÉLEMÉNYT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s